APRIL FAVOURITES


Znam da ponovo kasnim sa Monthly favourites postom, ali naprosto si ne mogu pomoći, kao da mi je postao nužni ritual da ove postove pišem prvom nedjeljom u mjesecu. Nedjelja mi je uvijek bila savršen dan za taking mind off - as well as all the activites (huh, da, ponovo si tu ne mogu pomoći, ne mogu da ne koristim engleski, i inače uvijek izluđujem sve oko sebe konstantnim "miješanjem" engleskog u bosanski kad pričam, but well...  Piip ! :D
Druga stvar je da sam bila u dubokom deficitu s vremenom prethodnih nekoliko dana, al' dobra stvar je da mi je taj nedostatk vremena za pisanje donio jedan savršeni ukus Irish coffee, za kojim sam apsolutno luda, al' o tome ću pisati na kraju posta.
Da ne dužim više, u nastavku su stvarčice koje sam najčešće koristila tokom aprila, odjeću nisam htjela da uklapam u ovaj post, pošto postove tog' tipa čitate gotovo svake sedmice.





1. Prva colour obsession su ove male ljubavice iz Max Factora s kojima sam ja najmnogočudnije u ljubavi ! O njima sam već pisala u postu OVDJE i ne bih da se ponavljam, al' zaista su vrijedne da ih imate uvijek uz sebe. Oduševljena sam postojanošću boja, naprosto trpe sve; hranu, vodu, vrijeme...


2. Obsession No. 2. je ovo presavršeno Body Milk od Balea-e. Inače imam određene probleme kada su različiti mirisi u pitanju, međutim ovo je stvar na koju ne možete, a da ne reagujete pozitivno. Ima jedan savršeno usklađeni miris najnježnijeg mlijeka koje sam ikad imala i doslovno se ne odvajam od njega !


3. Mislim da sam o opsjednutosti o ovim dv'jema ljepoticama iz L'Occitanea već pisala na FB, ali se moram ponoviti još jednom. Vjerujem da većina vas zna da je gotovo nemoguće biti žena, a ne uživati u L'Occitaneovim proizvodima, ako ne, trk do njihove radnje, i obradujte sebe najsavršenijim mirisima na svijetu ! Awhhh, čak i na slici, zaljubljena sam u najčišći miris narcisa ! Zvanični opis ove male ljubice jeste da diskretni miris narcisa otkriva ljepotu buketa bijelog cvijeća i začinskog sklada, dok vanilija posuđuje i nosilac je divlje, neukroćene note narcisa koja mirisu daje duh - sa čime se svako moje čulo slaže !Gotovo uvijek ga imam negdje u torbi i u posljednje vrijeme sam baš postala ovisnica o njemu.



4. Još jedno Body Milk, ali ovo s nešto intenzivnijim mirisom magnolije. Baleino, koje sam navela iznad, obično koristim za hidrataciju kože, dok ovo uglavnom preuzme ulogu u toplijim danima, kada mi koža ne trpi teške mirise. U principu, najbolje vezano za ovo mlijeko (pored mirisa) jeste da se jako brzo upija u kožu, te vraća koži svu potrebnu mekoću koja joj je neophodna + na koži nisu vidljivi nikakvi masni ostaci, pa zahvaljujući gotovo prozračnoj teksturi, nakon nekog vremena dobijete osjećaj kao da je to vaš prirodni miris. Otkako sam počela da ga koristim, naprosto sam zaljubljena u svoju kožu i ponosna što sam žena.


5. Peto čudo mog' svijeta - KUR maska za kosu ! O proizvodima iz linije Tocco Magico sam već pisala OVDJE, mada sam tek u posljednje vrijeme počela intenzivnije da koristim ovu masku i naprosto ne mogu da pronađem riječi koje bi opisale ovo malo savršenstvo.



6. Eh, sad, već sam pisala kako mrzim pudere i kako ih gotovo nikada ne koristim (mada ne mogu odoljeti da ih i ne kupim) i generalno sam protivnica teške šminke, ali sam ovaj Max Factorov Creme Puff puder morala da uvrstim u April Favourites iz razloga što je savršen za konturisanje lica. Za iscrtavanje kontura sam do sada obično koristila nijansiranje korektorima, ali sam u posljednje vrijeme  korektore zamijenila ovim malim Max Factorovim čudom. Inače, nijansa je dosta tamnija od boje moga tena, tako da je idealan za nanošenje na konture nosa i obraza.


7. Puzzel antibakterijski  gel za lice sam počela da koristim tek nedavno i već mi je postao must have. Jednostavan je za korištenje i jedini gel do sada sa kojim sam zaista dobila osjećaj čiste kože. 


8. I posljednja, ali možda meni i najdraža stvar jeste sapun od cimeta. Svi koji me znaju malo bolje, znaju da sam zaluđena cimetom, bilo da je riječ o dodatku hrani, bilo o mirisu bilo gdje oko mene. Inače, sapun od cimeta ne koristim za lice, bar ne trenutno, obzirom da istovremeno ne volim da koristim više različitih preparata za čišćenje lica, već mi stoje tu negdje, all around (u ormaru, u jastuku, među posuđem.. I know, I'm gettin' total freak xD)
U zadnjih 10ak dana sam kupila još 2 nova i jedva čekam da im nađem idealno mjesto kraj sebe ^^


I, da, druga ljubav, poslije cimeta, definitivno mi je kafa. Ok, fact known, ali fact unknown je da sam nedavno otkrila najsavršeniju Irish coffee koja postoji, zapravo, otkrili su mi je drugi. Ljubav prema ovoj kafi bih otprilike mogla da uporedim sa onom mojom sumanutoj ljubavi prema Chocolat chaud (ako me moj francuski dobro služi). Ummh, plus najsavršenije barre céréalière s čokoladom od kojih se ni trenutno ne odvajam i april naprosto nije mogao da ne bude jedan od ljepših mjeseci do sada...

I guess this would be enough, sada odoh da se "bacim" na čitanje još jedne savršenosti u mom' "living in a moment" životu - Američki derviš i barre céréalière čekaju na stolu <3



Share:

19 comments

  1. svidja mi se sve ! :) sto se tice mlijeka za tijelo dobro je i zuto baleino,med i mlijeko( ja takodjer ne volim vocne mirise na tijelu osjetiti ) osjecam se ko žvaka,haha..a preporuka,ako nisi probala,iz AVONA,mediteran spa sa maslinama..vrh! miris neutralan,osvjezavajuci,njega izvanredna...ja stvarno odusevljena,vec 2 godine ga konstantno koristim i bas je otkrice :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mediteran spa maske za kosu sam probala i one su mi baš fantastičan miris imale, a odavno hoću da naručim onaj body butter, mada nešto mi se nikad ne da, al' evo sada ga stavljam za sljedeći must have :)

      Delete
  2. Potpuno se slažem za Balea Body Milk, a sapun od cimeta sam koristila davno, i neznam šta mi bi da prestadoh. Sutra odmah idem u potragu :)

    ReplyDelete
  3. definitivno cu da probam taj miris od narcisa :)

    ReplyDelete
  4. umm que bien tienen q oler esas cremas!

    ReplyDelete
  5. Slažem se za Balea mlijeko za tijelo. I ja ga koristim i super mi je (znaš kako je meni teško naći losion koji mi odgovara :) L'Occitane uvijek odlični proizvodi!

    :*

    ReplyDelete
  6. Uff ove Max Factor olovke, crvena svugdje ide sa mnom, obožavam je! :))

    ReplyDelete
  7. like ! ovi postovi me tjeraju da i ono sto mi kao ne treba ,kupim,haha :D nikad dosta ovih stvarcica,ali zanima me gdje naci ovaj sapuuuuunn ?? :DDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taj je kupljen u apoteci, a inače divni su i dr. Pasha sapuni od cimeta i do njih je najednostavnije i doći :)

      Delete
  8. nice product;)

    ReplyDelete
  9. Kako volim ove postove, sve bih sad ovo pokupovala :D Ako može pitanjee koje, izvini ako smaram ali za ove L'Occitaneove proizvode ako možeš mi reći cijenu otprilike? Nikad ušla u njega nisam od panike da su užasno skupi unutra a moram naći hitno neki parfem nježni da nije prenapadan :D Dijelimo i cimet ljubav <3 i daa toliko si nam nahvalila Irish coffe ali ne reće ime, gdje nabaviti, želim probati :D hvala punoooooo :**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Losion za tijelo je 36KM, a za ovu l'eau de toilette stvarno ne znam cijenu, pošto je ovo mini edition koje sam dobila na poklon, a cijena pakovanja od 75ml je 109KM. A, što se kafe tiče, uhh, Irish ness možeš naći u nekoliko sarajevskih cafea (Cordoba, Med i mlijeko, Torte i to...), a ovu kafu sam ja probala kući kad sam bila, u Bugojnu, u Sarajevu još nisam "naletjela" na nju.. Čim budem, napisaću :)
      I još se nadam da ću je naći u nekoj radnji, u nekom praktičnom kućnom pakovanju :)

      Delete
    2. Obavezno javi ako nađeš i u Sarajevu home edition kafe :) Hvala ti punoo na odgovoru :))

      Delete
    3. Joj Miheta, ja ti imam kući čitavo pakovanje ness irish, predobro je :) A ne znam da li ima kupiti u Sa, ja sam ovaj kupila u svom gradu, u Interexu. Pa probaj tamo naći, ili u Mercatoru u Alti, tamo ima baš svega. Hvala za inf. o L´Ocitane, još jedno pitanjce, gdje se može kupiti? Mislim da sam vidjela njohovu radnju u Sa, ali ne sjećam se gdje. :D

      Delete
    4. Ma vjerujem da ima po tim većim centrima, samo treba jedan dan da se bacim u potragu :)
      A l'Occitane se nalazi na dvije lokacije u Sarajevu, na prvom spratu BBI centra i na Ferhadiji, u blizini Manga :**

      Delete
  10. Zar su došli kod nas ovi L´Occitane-ovi mirisi kod nas? Znaš li koliko košta ovaj od vanilije, kakav je? Mislim da e biti moj :D :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesu, jesu, došli su :) Evo napisah djevojci iznad, a za ovo svoje izadnje l'eau de toilette stvarno ne znam cijenu, pošto je ovo mini edition koje sam dobila na poklon, a cijena pakovanja od 75ml je 109KM.

      Delete
  11. ne znam da li je neko pitao ali bas me zanima koliko kosta max factor color elixir :D uvijek si sjajna pratim te veliki poljubac <3

    ReplyDelete