MAX FACTOR; CC CREAM


"CC kreme su mega novost u 2013. Žene su uvijek čeznule za prekrasnim, zdravim i sjajnim izgledom tena i to je upravo ono što CC kreme pružaju, no primijetila sam da nisu svi CC proizvodi jednako prekrivajući. Zato ja volim Max Factor CC kremu - osigurava potpunu korekciju boje tena, visoki stupanj prekrivanja plus očekujući njegujući efekt. Bit će jedan od mojih must-have proizvoda u backstageu. Njime ću na modelima kreirati svjež i prirodan izgled koji je tako IN!",
 izjavila je Max Factorova kreativna direktorica Pat McGrath.




Vjerujem da ste i vi, baš kao i ja, u posljednjih godinu dana u svome posjedu imale bar jednu BB (beauty blam) kremu - to čudotvorno blago koje je preko noći zaposjelo cijelu planetu. Eh, taman kada smo se navikli na BB kreme kao nešto što postoji oduvijek i što nam je uvijek pri ruci kada treba da prekrijemo određenu pravilnost, Max Factor je lansirao novu, još napredniju generaciju BB krema - CC (Colour Correction) kreme !
Osim toga što su apsolutni hit, ove čudesne kremice osiguravaju prekrivanje i njegu kože u jednom proizvodu, te nude multifunkcionalnu formulu za prozračan izgled.

Opet ću da budem papagaj, ali kada pišem o ovakvim proizvodima, naprosto ne mogu da ne spomene da nisam ljubitelj pudera i teških kozmetičkih preparata koje kožu čine napaćenom i dodatno joj škode. No, ono što moram da priznam (I sinned, my Lord) jeste da od prvog dana, od kada sam ju dobila, CC kremu koristim konstantno (spavanje je jedini dio dana kada se razdvajamo).

Formula CC kreme načinjena od vode krastavca, glicerina, šipkovog ekstrakta i morske krkavine hidratizira i čini kožu sjajnom, a možete ih pronaći u 5 nijansi;
 Fair , Natural, Medium, Tanned i Bronze



Sama tekstura kreme je veoma lagana, te pruža mogućnost jednostavnog nanošenja bilo prstima, bilo spužvicom/kistom. Sposobnost prekrivanja moguće je uporediti sa prekrivanjem srednje jakih pudera, što je za mene bilo idealno, obzirom da nemam nekih većih problema sa kožom, niti jakih nepravilnosti. Blag miris čini savršen moment za ove visoke temperature, pa još ako ste sretnica kojoj će ova krema biti jedini preparat na licu (dakle, bez teških slojeva), onda ljeto može da počne !




I da, pravilan, sofisticiran oblik pakovanja je (i ovaj put) još jedna od dobrih strana Max Factora, pa je krema idealan ženski "asesoar" i za svakodnevno nošenje u torbi.
*Cijena kreme je 22,85KM (30ml)


Share:

2 comments

  1. sada moram da je probam, ja nisam bas bila zadovoljna BB kremama ali mozda su ove bolje :)

    ReplyDelete
  2. odlicna je, jer ne koristim puder :)
    i ruzevi su super, ali silje se :( i zao mi je silijiti da ne izgubi oblik :)

    ReplyDelete