DANIEL WELLINGTON
Ukoliko malu crnu haljinicu shvatimo kao onaj bazični komad garderobe bez kojeg niti jedan ženski ormar ne bi smio da bude, onda za sat, u segmentu asesoara, možemo da kažemo isto. Iako nas moda današnjice, tzv. fast fashion, tjera na gotovo svakodnevno praćenje promjena trendova, postoje komadi koji ne podliježu trendovskim oscilacijama i opstaju kao jedan od neizostavnih modnih (ali prije svega stilskih) dodataka, a kada govorimo o stilu, bez mnogo filozofije, govorimo o Daniel Wellingtonu!
Svevremenski dizajn satova inspirisan je historijski bitnim britanskim ostrvima, pa dizajn svakog od njih sa sobom donosi i posebnu priču, a priča o Daniel Wellington satovima počinje sa njihovim osnivačem Filipom Tysanderom. Tysander, oduševljen svojim britanskim prijateljem, Wellingtonom, njegovim džentlemskim, ali ne i pretencioznim ponašanjem, pokrenuo je DW  brend ,upravo po uzoru na satove koje je njegov prijatelj nosio. Ostalo je historija.


Nato šara potiče iz britanske mornarice i s godinama je postala osnov DW dizajna.


*ukoliko ste i sami ljubitelj DW satova, iskoristite promotivni kod "sophisticates" i osigurajte si popust od 15% na bilo koji od Daniel Wellington satova!

Share:

6 comments