ALICE IN NEVERLAND


Wearing:

Saradnje sa modnim dizajnerima za mene uvijek predstavljaju poseban izazov -  izazov iz dva razloga; prvi od njih uvijek je nužna transformacija koju određeni dizajnerski komad zahtijeva, kao i sama težina nošenja jedne takve "stvarčice". S druge strane stoji potreba da ne izađem iz neformalne zone svoga stila i ostanem dosljedna onome što sam do sada navikla da pokazujem na blogu, a budući da sam već na prvi pogled fell in love with the dress, nije bilo teško da ju zamislim u nekom od budućih postova. 
Pomalo koketna, ali prije svega elegantna, haljina s potpisom bh. dizajna koja mi je "za oko zapela" jos tokom martovskog Nivea Fashion Weeka  u potpunosti opravdava epitet haute couture.
Tehnika francuskog ručnog rada, cvijetne aplikacije i ženstvena raskoš, na granici umjetničkog djela i klasičnog proizvoda, sasvim sigurno su prvi začetnici bh. coutureisma.

Photo: Anna Lukenda

Share:

10 comments

  1. ajmeee, kao lutka od porcelana!! divnoo!

    ReplyDelete
  2. prelijepa haljina (pravo malo umjetnično djelo) i fotografije!

    ReplyDelete
  3. haute couture ;)

    ReplyDelete
  4. haljina je nevjerovatna :D

    ReplyDelete
  5. Moram priznati da mi se haljina nikako ne dopada. Izgleda kao da je od jorgana napravljena, ali tebi sve pohvale kako uvijek lijepe fotografije imas. Divna si mi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo sam htjela reci da djeluje kao da ima jorgan na sebi :/ možda se varamo ali materijal izgleda stvarno očajno...na stranu tebi lijepo stoji.fotografije su extra !!

      Delete
  6. Haljina ti stoji preedivno! Svaki dan si sve bolja, svaka cast :*

    ReplyDelete