MY SUMMER COLOR CRUSH


Iako pripadam onoj skupini žena koje, kada je riječ o noktima, ne vole mnogo da eksperimentišu, pa se uglavnom drže klasične crvene ili tek nekoliko nijansi nježnijih boja, ljeto (a posebno onaj period pred odlazak na ljetovanje) je moje idealno vrijeme za odstupanje od ovih nepisanih pravila. Budući da ljeto već samo od sebe donosi jarke i upečatljive boje, savršeno je vrijeme da bar na kratko kažem zbogom onoj klasici koja me prati ostatak godine. Kako se gotovo uvijek držim provjerenih stvari, odstupanje od klasičnih boja lakova za nokte mi je bilo sasvim dovoljno, pa sam, zadržavši se na isprobanoj kvaliteti, i dalje ostala vjerna Max Factoru.
Max Factor je svojoj kolekciji lakova dodao i seriju lakova intenzivne boje i visokog sjaja, simboličnog naziva Gel Shine Nail Lacquer. Ipak, nije riječ o klasičnim lakovima od kojih dobijete isključivo boju, nego o pravim malim magičnim smjesama bentonit glinastog gela i guste formule koja spriječava razlijevanje boje po noktu. Linija od ukupno 6 nijansi, idealnih za strastveno ljeto, vjerovatno je najbolji izbor ukoliko tražite pravi ekvivalent jarkom suncu.


30 Twinkling Pink je nijansa koja mi se na prvu učinila potpuno netipična za mene. Do sada nikada nisam preferirala da nosim nijanse jarke ružičaste, međutim, etiketirana kao prava ljetna boja, upečatljiva roza je nezaobilazan ljetni izbor. Sudeći po njenoj intenzivnoj boji, ružičasta boja laka na noktima šarmirat će svojom zaigranošću u svakom trenutku kada poželite da postignete takav efekat. Za razliku od nijansi svijetlo ružičaste koja svojom nježnošću odaje utisak ljupkosti, prava ružičasta otkriva malo strastvenije osobnosti. 



20 Vivid Vermillion je jedna od oniih nijansi za koje sam se doslovno do jučer mogla zakleti da ih nikada neću nositi. Bilo kakve varijacije na temu narandžaste boje na noktima nikada nisam smatrala svojstvenim sebi i ovu boju sam zaobilazila u širokom luku, međutim, već pri prvim planiranjima ljetovanja na pamet mi je pala intenzivna narandžasta kao boja koja bi se idealno uklopila uz jarko sunce, topli pijesak i ljetnu vrelinu. Narandžasta je apsolutno boja koja budi sva osjetila i gotovo je nemoguće ostati imun na nju. Narandžasta je boja sunca, boja ljeta, boja dovoljna sama sebi, boja koja sama po sebi ostavlja utisak i privlači pozornost. Iako tokom bilo kojeg drugog godišnjeg doba kod mene ne bi naišla na odobravanje, ovaj put je baš ova boja prva koju pakujem u kofere!


Dobitnica Romwe giveaway-a je Azra Cilic!

Share:

4 comments

  1. oh yes, definitely the perfect summer colours!
    love it.
    Maren Anita

    FASHION-MEETS-ART by Maren Anita

    ReplyDelete
  2. Beautiful colors of nail polish and precious photos
    kisses

    ReplyDelete
  3. Divni su, pravi letnji. Pogotovo mi se sviđa ovaj narandžasti. :)

    ReplyDelete